Ah, ce floare !

  Astazi, de dimineata, un bou de la internetul pe care il frecventez a bagat o piesa, cu bass-ul la maxim si ne-am trezit cu politia si o Doamna peste noi. Tampitul, ametit de o noapte nedormita, a vorbit urat si a injurat. Am scapat cu multa diplomatie, tact si cafele la politie. Dar nu, nu voi vorbi de incompetenta oamenilor, ca deja e un subiect exploatat prea mult.
   Vreau sa va zic cat de bine m-am simtit sa cumpar un buchet de flori la o femeie. Ce mandru am intrat in magazin, m-am uitat la flori, le-am mirosit si apoi am cerut un mix nebun si retro de flori. M-a costat 15 lei, dar impactul asupra Doamnei a fost urias.
    Cu florile in mana si cu un zambet ciudat, m-am pornit spre poarta uriasa, de lemn si umblata timp. Am sunat la trei sonerii (nu stiam cine a venit de dimineata, cu reclamatia) si au iesit trei persoana. Doamna, era ultima. S-a uitat direct la mine, a stat o secunda iar apoi, insotita de al ei caine, a venit direct, incruntata, la mine. Speriat, am facut un pas inapoi, mi-am ridicat capul, am tras burta si am stat drept. I-am dat sarumana, i-am zambit si am fost atent la ce zice, am ascultat si am raspuns. Am incercat sa manipulez conversatia dar Doamana s-a prins si m-am ars cu o replica acida si scurta. Asta e, are o varsta si anumita experienta. Sa mai zic ca a fost avocat ?
    In fine, de la incruntata a ajuns sa fie calma, calda si zambitoare. Conversatia era a mea, am castigat ! Mi-am cerut scuze, am promis disciplina aplicata, am zambit discret si i-am oferit flori. Fata ei s-a luminat, mana si-a intins-o timid si a apucat cu forta buchetul, pe care apoi la dus la nas, a mirosit si parca, in sinea ei, o scanteie s-a aprins si s-a stins la fel de repede. Da, tanti de la florarie a avut dreptate : “florile intotdeauna repara sau alina”.
    Nu imi place ca in societatea de azi, daca aduc o floare unei fete de care imi place, voi fi considerat un pampalau, un fraier sau unul care forteaza foarte mult ceva. Dar ce ? Ce fortez cand aduc un trandafir sau un buchet de lalele ? 
    Nu imi plac florile intr-un mod anume, in viata mea sunt etichetate plante dar acestea pot fi umplute de sentiment si caldure, odata ce le-ai daruit cuiva, mai ales unei femei rafinate si care stie sa aprecieze.. o floare buna.
Si totusi, de ce un buchet e mai prejos decat un pachet de tigari Vogue ?

Foto by Ruxandra Patrascu

Reclame

2 gânduri despre &8222;Ah, ce floare !&8221;

  1. nu e deloc penibil sa faci un asemenea gest, sa stii ca exact acelasi sentiment il am si eu cand ii daruiesc flori mamei mele.

  2. Pingback: polimedia.us/fain/

Stoarce o lacrimă de creier aici :

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s